کتاب گیاه خوار در سال ۲۰۰۷ برای اولین بار در کره جنوبی توسط انتشارات چنگبی منتشر شد. این انتشارات حق نشر کتاب در کره و به زبانهای دیگر را از نویسنده کتاب (خانم هان کانگ) خریداری نموده و آن را به زبانهای مختلف ترجمه کرده است.
نویسنده کتاب گیاه خوار توانسته تا با روایت داستانی زیبا در سه بخش مجزا نظر مثبت اکثر منتقدان ادبی را نسبت به این کتاب جلب نماید. به طوری که از ابتدای نشر کتاب گیاه خوار در کره و همزمان با نقدهای مثبتی که در روزنامهها منتشر گشته بود، استقبال مناسبی از کتاب شد و گیاه خوار رفته رفته به یکی از پرفروشترین کتابهای کره تبدیل شد.
ایده اصلی داستان کتاب گیاه خوار برگرفته تفکر نویسنده در باره ماهیت انسان است، به اعتقاد هان کانگ انسان باید یک گیاه باشد (نه حیوان) و این اعتقاد نشأت گرفته از تفکر ضد خشونت و وحشیگری است. خانم هان کانگ در سال ۱۹۹۷ بر اساس همین ایده داستانی کوتاه با نام میوه بانوی من نوشته بود و به اعتقاد منتقدان کتاب گیاه خوار در اصل نسخه مبسوط همین داستان کوتاه است.
ناشر اصلی کتاب گیاه خوار در سال ۲۰۰۷ تنها بخش دوم کتاب را به زبان انگلیسی ترجمه کرده بود، لیکن در سال اخیر ترجمه کامل کتاب گیاه خوار روانه بازار گردید و در مدت کوتاهی ۲۰ هزار نسخه از آن به فروش رسید و بسیار مورد توجه قرار گرفت و در نهایت به عنوان برنده جایزه بوکر بینالمللی سال ۲۰۱۶ معرفی گردید. لذا کتاب گیاه خوار اولین کتابی است که پس از تغییر شیوهنامه اهداء جایزه بوکر که در سال ۲۰۱۵ صورت گرفت (جایزه بینالمللی بوکر به کتابةای ترجمه شده به انگلیسی داده میشود، برای اطلاع بیشتر به صفحه بوکر رجوع نمایید.) توانست جایزه بوکر بینالمللی را کسب نماید. و میتوان از این جایزه به عنوان بزرگترین افتخار ادبی بینالمللی تاریخ کره جنوبی دانست البته در کنار جایزه کتاب آسیا که در سال ۲۰۱۲ به خانم شین کیونگ سوکه برای کتاب لطفا مراقب مادر باش اهدا گردید.
همانطور که گفته شد زمینه اصلی کتاب گیاه خوار رفتار خشونت آمیز انسانها میباشد که به دلیل خوگرفتن آنها به مصرف گوشت و کشتن سایر حیوانها رو به فزونی است. هان کانگ با بهره گیری از راویهای متعدد برای نقل داستان کتاب توانسته تا موضوع خشونت ناشی از گوشت خواری را از جنبههای مختلف بررسی نموده و به مخاطب خود برای درک بهتر قضایا کمک کند. از طرفی علیرغم عنوان انتخاب شده برای کتاب گیاه خوار مطالب کتاب درباره زندگی گیاهخواران نمیباشد و میتوان گفت که درباره موضوع گیاه خواری در رمان توضیح خاصی داده نشده است.
رمان گیاه خوار در سه بخش داستانی روایت میشود و داستان کتاب گیاه خوار از این قرار است که خانم یئونگ هیِ پس از دیدن یک کابوش وحشتناک در رابطه با وحشیگری انسانها و نتایج مخرب آن تصمیم می گیرد که دیگر گوشت نخورد.
بخش ابتدایی – گیاه خوار – داستان زندگی یئونگ و شوهرش و تصمیم وی را تشریح میکند و در بخش دوم – نشانه مغولی – علاقه شوهر خواهر خانم یئونگ به وی و سایر جریانات نشأت گرفته از این علاقه روایت میگردد. و بخش سوم – درختهای آتش گرفته – که از زبان خواهر بزرگتر خانم یئونگ بیان میشود، وی روایت میکند که یئونگ در نهایت پس از بستری شدن در بیمارستان و همچنین قرار گرفتن تحت درمانهای روانی به طور صریح اعلام میکند که “خوشحال است که دیگر حیوان نیست”.
من به تازگی این کتاب رو تموم کردم .
بسیار دوستش داشتم.
فضای سورئال کتاب و تازگی ای که برام داشت واقعا خوب بود .
این کتاب را پیشنهاد میکنم به کسانی که فضای وهم آلود و کمی گنگ را می پسندند و می توانند با چنین موضوعاتی که تمرکزشان بر افکار و ذهنیت انسانی فرا از روزمرگی است ارتباط برقرار کنند.