پییر لومتر نویسنده و فیلمنامه نویس فرانسوی که به خاطر نوشتن رمان های جنایی و خلق شخصیت داستانی فرمانده کامی ورهوفن مشهور است، به امید دیدار در آن دنیا را در سال ۲۰۱۳ نوشت. رمانی ضد جنگ و متفاوت از آثار پیشین نویسنده که برنده جایزه گنکور شده است.
به امید دیدار در آن دنیا درباره سرگذشت دو سرباز فرانسوی آلبر مایار و ادوارد پریکور است که در آستانه پایان جنگ، حادثه ای باعث آشنایی و همراهی این دو می شود. علاوه بر این دو، نفر سومی هم در داستان حضور پررنگی دارد : ستوان هانری پرادل. داستان از نوامبر ۱۹۱۸ شروع می شود؛ زمانی که شایعه آتش بس جنگ باعث ایجاد صلحی شکننده بین نیروهای فرانسوی و آلمانی می شود، اما با اتفاقی که مسبب آن ستوان پرادل است علاوه بر حملات متقابل دو گروه، آلبر مایار که پی به کار پرادل برده، زنده به گور شده و ترکش یک خمپاره باعت آسیب شدید ادوارد از ناحیه صورت می شود.
در این میان و یک سال بعد از پایان جنگ، تصمیم دولت مبنی بر جمع آوری اجساد کسانی که در جنگ کشته شده اند، سازماندهی آماری و سپس دفن همه شان در گورستان های مخصوص، داستان را وارد بُعد جدیدی می کند. اتفاقی که راه سوءاستفاده را برای کسانی باز و جرقه انتقام گیری را در ذهنشان روشن می کند…
بخش اعظم کتاب به امید دیدار در آن دنیا، داستان زندگی آلبر مایار است. یک بازمانده درمانده جنگ که به خاطر نجات جانش خود را مدیون ادوارد پریکور می داند و تا لحظات آخر همراه وی مانده، با از خودگذشتگی فراوان تمامی نیازهای وی را برطرف و تلاشی بی نقص را برای اجرای نقشه ادوارد انجام می دهد. ادواردی که وضعیت خاصش وی را از خانواده اش دور و در انزوایی خودخواسته قرار می دهد. پییر لومتر با قلمی درخشان که گاه به سمت طنزی تلخ کشیده می شود، تصویری تکان دهنده از خشم و کینه این دو نسبت به جنگ و همه کسانی که مسبب بدبیاری شان بودند، نشان خواننده می دهد.

لومتر در این کتاب نه درباره جنگ، بلکه درباره آسیب های جنگ و تاثیرش که باعث تغییر اوضاع و آدم ها می شود، صحبت می کند و از این نظر آدمها را به سه دسته تقسیم کرده است : گروه اول کسانی هستند که جنگ را وسیله و ابزاری برای کلاهبرداری می دانند که البته سرانجامی جز سراب نخواهند دید. دسته دوم آدمهایی که جنگ بزرگترین آسیب را به آنها زده، همه چیزشان را گرفته و آنها را در خلائی عمیق رها ساخته است. و در آخر کسانی که گرچه زخم خورده جنگ هستند، در عین حال به خاطر فداکاری که انجام داده اند مزدشان را می گیرند، هر چند از راهی نادرست.
به امید دیدار در آن دنیا درباره کسانی است که جنگ بزرگترین دلیل و بهانه را برای آنها فراهم آورده تا تغییر کنند و چهره ای متفاوت از آنچه که هستند، نشان می دهند. مطالعه این کتاب به همه کسانی که می خواهند داستانی متفاوت درباره جنگ بخوانند، توصیه می شود.
این کتاب با عنوان به امید دیدار در آن دنیا و ترجمه مهستی بحرینی در نشر ماهی و با عنوان دیدار به قیامت و ترجمه مرتضی کلانتریان در نشر آگاه چاپ شده است که البته ترجمه اول پیشنهاد می شود.
سلام معرفی کتاب خیلی خوب بود .تشکر
سلام ممنون از معرفی این کتاب .شباهت بین این کتاب ومملکت ما.
یک ترجمه دیگر هم از این کتاب موجوده پرویز شهدی نشر به سخن