اوریانا فالاچی روزنامهنگار، نویسنده و گزارشگر سیاسی ایتالیایی، فعالیت خود را از ستوننویسی در روزنامههای اروپایی آغاز کرد ولی دیری نپایید که استعداد فوقالعادهاش مورد توجه قرار گرفت و به یکی از برجستهترین خبرنگاران بینالمللی در زمان خود بدل شد. موفقیت چشمگیر او مقارن با جنگ جهانی دوم و به دلیل پوشش خبری جنگ و انقلابها و مصاحبه با رهبران و سردمداران دولتهای بزرگ میباشد. او یک بار نامزد دریافت جایزه نوبل ادبیات نیز شده بود.
اوریانا فالاچیدر طول عمر خود جوایز جهانی برای روزنامهنگاری و نویسندگی و اقدامات فرهنگی و بشردوستانه کسب کرد. علاوه بر این موفق به دریافت جایره آنی تیلور شده است. این جایزه به پاس شجاعتهای قهرمانانه و فعالیتهای آزادیخواهانه به او اعطا شده است. چیزی که او را از سایر روزنامهنگاران متفاوت میسازد، اشتیاق و سرسپردگی بسیار زیاد در انجام کارش میباشد. فالاچی اطلاعات زیادی از مصاحبات خود در اختیار خواننده قرار میدهد، علاوه بر پرسش و پاسخها، او آنچه میبیند، میشنود و احساس میکند را برای خواننده بازگو میکند و موقعیت واقعی را به زیبایی بازسازی میکند.
نوشتههای اوریانا فالاچی به عنوان روزنامهنگار و نویسنده، تأثیر بسیار زیادی از فضای اجتماعی و سیاسی ایتالیا در دوران جوانی او پذیرفته است. یکی از تأثیرگذارترین اشخاص در زندگی او پدرش بوده است. پدر فالاچی یک آزادیخواه بود که بر علیه قدرت موسولینی به مقاومت پرداخت و در جنگ جهانی دوم در جنبش مقاومت زیرزمینی فعالیت کرد و اوریانا فالاچی ده ساله نیز به این جنبش پیوست. اوریانا همچنین رابطهای عاشقانه با آلساندرو پاناگولیس آزادیخواه یونانی داشت و کتاب یک مرد برگرفته از زندگی این شخصیت میباشد.
اوریانا فالاچی پس از ابتلا به سرطان، از کار دست کشید و به استراحت پرداخت و فقط پس از حادثه یازده سپتامبر بود که کتاب خشم و غرور را منتشر کرد. به دلیل اظهارات منفی در مورد اسلام و مسلمانان اروپا در این کتاب، او دچار مشکلات فراوانی در سالهای پایانی زندگی خود شد. او یک بار برای مصاحبه با محمدرضا پهلوی و یک بار برای مصاحبه با آیتالله خمینی و مهندس بازرگان به ایران سفر کرده بود. سرانجام در سال ۲۰۰۶ در زادگاهش فلورانس درگذشت. از این نویسنده کتابهایی چون یک مرد، نامه به کودکی که هرگز زاده نشد، زندگی، جنگ و دیگر هیچ، جنس ضعیف و گفتوگوهای اوریانا فالاچی در ایران منتشر شده است.
One Comment