با نزدیک شدن به زمان اعلام برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۶ گمانهزنیها در خصوص شانسهای احتمالی دریافت جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۶ بسیار افزایش یافته و در نتیجه جایگاه افراد در لیستهای گمانهزنی تغییر یافته است. طبق آخرین آمار سایت لد بروکس در حال حاضر نگوگی واتیونگو شانس اول دریافت جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۶ میباشد.
سایت کتابیسم تا به حال بر اساس آمار سایت لد بروکس ۱۲ نفر از نویسندگانی که شانس بیشتری برای کسب این جایزه را دارند معرفی نموده، اگرچه ذکر این نکته ضروری است که آمار ارائه شده توسط این سایت بر اساس پیش بینی هاییی که تا روز اعلام نتایج نیز ادامه دارند تغییر میکند، لیکن اسامی مطرح شده کماکان پا برجا هستند.
در این قسمت به معرفی چند نویسنده دیگر که نام آنها در ردهبندی سایت مذکور وجود دارد میپردازیم:
دان دلیلو

دنالد ریچارد که با نام ادبی دان دلیلو شناخته میشود نویسنده آمریکایی با اصلیت ایتالیایی میباشد که کار نویسندگی را در سنین جوانی و بعد از ترک شغل قبلی خویش (نویسنده آگهی تبلیغاتی) آغاز نمود. وی در طی دوران نویسندگی بسیار موفق عمل کرده است و جوایز ادبی متعددی را دریافت کرده است و در گمانهزنیهای مختلف یکی از شانسهای دریافت جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۶ به حساب میآید. نوشتههای دان دلیلو غالبا در خصوص جنگ سرد، فنآوری و دنیای دیجیتال، ورزش، پیچیدگیهای زبانی، نمایش هنری، سیاست، اقتصاد و تروریسم جهانی میباشد. وی در جایی نظرش در رابطه با وظیفه یک نویسنده را اینگونه بیان میدارد: «به اعتقاد من وظیفه اصلی یک نویسنده این است که بر ضد و علیه خواستهها و مواردی که نظام قدرت میخواهد که بر مردم تحمیل کند بنویسد. یک نویسنده باید مقابل قدرت و سیاست و سیستم مصرفگرایی جهانی باشد.» وی در زمینه نوشتن رمان، داستان و نمایشنامه فعالیت نموده است و از مهمترینکتابهای دان دلیلو که برخی از آنها در ایران نتیز ترجمه گردیدهاند میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
آمریکانا (۱۹۷۱)، نقطه پایان (۱۹۷۲)، خیابان جان بزرگ (۱۹۷۳)، برفک (سروصدای سفید) (۱۹۸۵)، لیبرا (۱۹۸۸)، مائو دوم (۱۹۹۱)، زیرزمین (۱۹۹۷) بادی آرتیست (۲۰۰۱)، جهان وطن (۲۰۰۳)، خون عشق دروغین (۲۰۰۵)، به خاک افتاده (۲۰۰۷)، نقطه اومگا (۲۰۱۰)، صفر ک (۲۰۱۶).
جان بنویل
جان بنویل یکی از شانسهای دریافت جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۶
جان بنویل رماننویس و فیلمنامهنویس میباشد که به عنوان صاحب سبکترین نویسنده ایرلندی در نسل خود شناخته میشود و از برترین نویسندگانی است که با قوهی تخیل فوقالعاده به زبان انگلیسی مینویسد. وی در سالهای اخیر با کسب جایزههای معتبر ادبی به یک چهرهی مطرح در دنیا تبدیل شده است. او همچنین از جدیترین نامزدهای دریافت جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۶ به شمار میآید. بسیاری از کتابهای جان بنویل نامزد دریافت جوایز ادبی معتبر گشتهاند. از جمله مهمترین کتابهای وی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
کتاب مستندات (۱۹۸۹)، ارواح (۱۹۹۳)، آتن (۱۹۹۵)، غیر قابل لمس (۱۹۹۷)، گرفتگی (۲۰۰۰)، کفن (۲۰۰۲)، دریا (۲۰۰۵ – برنده جایزه پولیتزر)، نامتناهیها (۲۰۰۹)، نور باستان (۲۰۱۲)، گیتار آبی (۲۰۱۵).
آنتونیو لوبو آنتونس

آنتونیو لوبو آنتونس پزشک و نویسنده پرتغالی است که از سن هفت سالگی به نویسندگی علاقهمند بود و با اجبار پدرش در رشته روانپزشکی ادامه تحصیل داد و در کنار کار حرفهای به نویسندگی ادامه داد. آثار وی در اروپا بسیار مورد تقدیر واقعه شدهاند و تقریبا تمامی جوایز ادبی معتبر اروپا را از آن این نویسنده کردهاند. از جمله مهمترین کتابهای وی میتوان به من تر را دیروز در بابل ندیدهام (۲۰۰۷)، زمین در پایان جهان (۱۹۷۹)، سحابی بیآبی، خاطرات یک فیل (۱۹۷۹)، مجمع الجزایر بیداری (۲۰۰۸)، نگاهی به دوزخ (۱۹۸۰)، قدرت جنون (۱۹۸۵)، نظم طبیعی اشیاء (۱۹۹۲)، مرگ کارلوس گاردل (۱۹۹۴)، چه میتوانم بکنم وقتی همه آتش گرفتهاند؟ (۲۰۰۱)، نام من لژیون است (من لژیون نام دارم) (۲۰۰۷) و طبیعت خداوند (۲۰۱۵) اشاره کرد. بر اساس آمار سایت لدبروکس وی یکی از شانسهای دریافت جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۶ به شمار میرود.
کو اون

کو اون تائه شاعر و نویسنده اهل کره (کره جنوبی) میباشد که شعرهی او به بیش از ۵۰ زبان ترجمه گشتهاند و شانس اول کشور کره جنوبی برای دریافت جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۶ محصوب میشود. کو اون به دلیل عقاید و فعالیتهای سیاسیاش مدت طولانی از عمر خود را در زندان به سر برده و دشواریهای زندگی او (به دلیل جنگ کره و نابسامان بودن کشورش) تا حدی بوده که وی دو بار دست به خودکشی زده است. پس از اتمام جنگ کره کو اون ابتدا مدتی را به عنوان راهب در معابد بودایی مشغول به کار بود و بعد از آن به جریان عادی زندگی بازگشت و با وجود تمامی سختیها توانست در جنبشهای سیاسی و در جهت بهبود کره مشارکت کند. وی علاوه بر شعر آثار دیگری در زمینههای زندگینامه خودنوشت، سفرنامه و داستان منتشر کرده است و مهمترین مجموعه اشعارش شامل اشعار هیمالیا، آوزهای فردا، گلهای لحظه، زائر کوچک، ده هزار زندگی، نقشههای سفر، فراتر از خود، صدای امواج من میشوند.
سزار آیرا

سزار آیرا نویسنده پر کار آرژانتینی میباشد که در سال ۱۹۴۹ در کرنلپرینگلس آرژانتین به دنیا آمد، وی به عنوان برترین نویسنده زنده آرژانتینی و همچنین بزرگترین نویسنده آرژانتین بعد از خورخه لوئیس بورخس شناخته میشود. یکی از ویژگیهای آثار وی کوتاه بودن آنها هستند به طوری که اغلب داستانهای و رمانهای نوشتهشده توسط سزار آیرا حجمی کمتر از ۱۰۰ صفحه دارند. علیرقم آثار متعددی که در در طی دوران فعالیتش منتشر نموده به خاطر دوری او از مطبوعات و گوشهگیریاش در دنیا و ایران کمتر شناخته میشود و تا کنون کتابهای او به فارسی ترجمه شدهاند. با وجود این با نزدیک شدن به زمان اعلام برنده جایزه نوبلا ادبیات شانس وی از نظر مردم (سایت لدبروکس) برای دریافت جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۶ افزایش یافته است.
مریلین رابینسون
مریلین رابینسون یکی از شانسهای دریافت جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۶
مریلین رابینسون یکی از فعالان ادبیات و سخنرانان مطرح امریکا میباشد که تحصیلاتش را در زمینه ادبیات به انجام رسانده و در بسیاری از دانشگاههای آمریکا مشغول به تدریس است. وی علی رغم انتشار تعداد محدودی کتاب موفق به اخذ جوایز ادبی بسیاری از جمله پولیتزر و جایزه قلم همینگوی و جایزه ملی منتقدین شده است. کتابهای داستانی وی عبارت از خانهداری، گیلیاد، خانه، لیلا میباشند. مریلین رابینسون نیز به عنوان یکی از شانسهای احتمالی دریافت جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۶ شناخته میشود.
با سلام و خسته نباشید
ممنون از ساین بسیار خوبتان
آیا میتوانم خواهش کنم کتابهای مطرح دنیا را که هنوز ترجمه نشده اند به من معرفی بفرمایید تا به دنبال ترجمه آن باشم؟ سپاسگزارم