زندگی‌نامه و معرفی آثار جک کرواک | مؤسس مکتب ادبی نسل بیت


0
زندگی‌نامه و معرفی آثار جک کرواک | مؤسس مکتب ادبی نسل بیتReviewed by پرستو آشتیان on Jun 2Rating: 4.0زندگی‌نامه و معرفی آثار جک کرواک | مؤسس مکتب ادبی نسل بیت | نویسنده | پیشنهاد کتاب کتابیسمجک کرواک یکی از سرشناس‌ترین افراد در ادبیات معاصر آمریکا و پدر نسل بیت به شمار می‌رود. او از پدر و مادری اهل کبک در ماساچوست آمریکا متولد شد.

جک کرواک یکی از سرشناس‌ترین افراد در ادبیات معاصر آمریکا و پدر نسل بیت به شمار می‌رود. او از پدر و مادری اهل کبک در ماساچوست آمریکا متولد شد. او نویسندگی را از دهه بیستم زندگی آغاز کرد اما به محبوبیت چندانی دست نیافت، تا اینکه کتاب در راه منتشر شد و باعث پیدایش یک تحول اساسی در ادبیات معاصر و همچنین یک جنبش اجتماعی در آمریکا و اروپا شد.

مرگ برادر نه ساله براساس تب روماتیسم، زمانی که جک کرواک تنها چهار سال داشت باعث شد خاطرات پررنگی از این حادثه غم‌اگیز و حضور در کلیسای کاتولیک در ذهن او به جای بماند که بعدها آنها را روی کاغذ بیاورد. در دوره بحران اقتصادی آمریکا خانواده کرواک با مشکلات مالی شدیدی دست به گریبان شدند، پدرش به الکل روی آورد و مادرش با کار در کارخانه مخارج را تأمین می‌کرد. جک کرواک که در زمینه ورزش به خصوص فوتبال استعداد زیادی داشت از این قابلیت استفاده کرد و به کالج و پس از آن به دانشگاه وارد شد. اما به دلیل مصدومیت نتوانست به فوتبال ادامه دهد و از دانشگاه اخراج شد.

او در نیویورک با آلن گینزبرگ و ویلیام باروز دوستی نزدیکی را آغاز کرد که بعدها منجر به یک جنبش ادبی شد. یکی دیگر از دوستان جک کرواک در آن دوران نیل کسدی بود، آنها با هم سفرهای جاده‌ای زیادی را پیمودند و این سفرها الهام‌بخش بزرگترین کتاب کرواک به نام در راه شد. انتشار این کتاب موفقیتی عظیم برای جک کرواک بوجود آورد و پس آن او با چالش‌های ناشی از شهرت فراوان روبرو شد. سبک کرواک بسیار تحت تأثیر هیاهوی زیاد موسیقی جاز بود و بعدها ایده‌هایی که از مطالعات در مورد آیین بودایی و ذن کسب کرده بود را وارد سبک خود کرد. او آثار خود را نثر خودانگیخته می‌داند، علاوه بر بداهه‌نویسی‌های بدون ویرایش؛ او بعضاً بر مبنای اتفاقات و انسان‌های واقعی پیرامونش نیز دست به نوشتن زده است.

سال‌های پایانی عمر کوتاه جک کرواک در تیرگی سپری شد، او بیش از پیش به الکل وابسته شد و سرانجام در ۴۷ سالگی بر اثر خونریزی داخلی درگذشت. حتی پس از مرگش نیز از محبوبیت او کاسته نشد، کتاب در راه همچنان یکی از پرطرفدارترین کتاب‌ها در سراسر دنیاست و جک کرواک توسط مجله لایف و تایمز به عنوان یکی از شاخص‌ترین چهره‌های قرن بیستم شناخته شده است. کتاب‌های مگی کسیدی، در راه و ولگردهای دارما از معدود آثار منتشر شده در ایران می‌باشند.


Like it? Share with your friends!

0

2 Comments

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.