برخاستن دولت اسلامی کتاب پاتریک کوبرن در رابطه با داعشه که بر اساس مصاحبههای این روزنامهنگار با اعضای داعش نوشته شده. تحولات اخیردر منطقه خاورمیانه و قدرت گیری گروههای جدید باعث شده تا جنگهای زیادی در منطقه شکل بگیره. مهمترین گروهی که بر اساس منابع موجود رهبران اون از اعضای قدیمی گروه طالبان هستند گروه داعشه (دولت اسلامی عراق و شام، به عربی: الدولة الاسلامیة فی العراق والشام) که تقریبا فعالیت خودشو از سال ۲۰۱۱ بصورت جدی آغاز کرده و تا به حال تونسته که بخش بزرگی از کشور سوریه و قسمتهایی از عراق (شهر موصل که دومین شهر بزرگ عراق هستش) رو به تصرف در بیاره.
با توجه به مطالعات انجام شده این گروه در ۲۹ ژوئن ۲۰۱۴ اعلام کرد که خلافت اسلامی تشکیل داده و رهبرش ابوبکر بغدادی رو به عنوان خلیفه مسلمین معرفی کرده دارای ایدئولوژیهای بسیار رادیکال در رابطه با اسلام هست به طوری که به گفته عبد الوهاب فراتی ایدئولوژی گروه داعش بسیط و ساده است؛ آنها خود را گرفتار گفتگوهای تئوریک نمیکنند، به شدت رادیکال بوده و محافظهکار نیستند و سومین ویژگی این ایدئولوژی عملگرایی است و اینکه به عقیده داعش یک و نیم میلیارد مسلمان جهان مرتد هستند.
فعالیتهای داعش در طی سالهای اخیر باعث شده که بخشی از اخبار جهان به تحولاتی که با فعالیتهای این گروه در منطقه خاورمیانه صورت میگیره اختصاص پیدا کنه. این توجه که همواره رو به افزایش بوده باعث شده تا خبرنگاران و محققان به دنبال کشف تفکرات این گروه باشن و علاوه بر اینکه گزارشهای مختلفی در این رابطه تهیه شده کتابهای متنوعی هم در این زمینه نوشته شده.
توصیه ما به افراد علاقهمند مطالعه در این زمینه خوندن کتاب برخاستن دولت اسلامی (ظهور دوات اسلامی) نوشته پاتریک کوبرن هست. چرا که این کتاب به گفته منابع مختلف از جمله گاردین کامل ترین کتاب در نوع خودشه که تا به حال منتشر شده و کوبرن رو برنده جایزه خبرنگار خارجی سال (۲۰۱۵) کرده. وی سعی کرده که کتاب رو بر اساس واقعیات و مصاحبه با اعضای این گروه بنویسه و در رابطه با کتاب گفته شده که بیشتر نقل و قول و روایت گفتههاست و از تحلیل شخصی توش خبری نیست.
کار نوشتن کتاب برخاستن دولت اسلامی در اواخر سال ۲۰۱۴ به پایان رسید و تلاش کوبرن همونطوری که گفته شد بر این بوده تا هرچه بیشتر بتونه مصاحبههایی که از خود اعضای گروه داعش جمعآوری کرده رو به همراه اطلاعات و مصاحبههایی که با سایر افراد که در منطقه حضور داشتن به صورت یکپارچه گردآوری کنه. که این کار باعث شده بعضی از منتقدها، نبود تحلیل مناسب توی این کتاب رو یکی از نقطه ضعفهای اون بدونن.
نقدهای دیگهای که به کتاب برخاستن دولت اسلامی شده هم بیشتر جنبه سیاسی دارن و رسانههای مختلف به تناسب جهتگیریهای سیاسی که دارن در رابطه با این کتاب اظهار نظر کردن. مثلا در بخشی از کتاب این موضوع مطرح شده که یکی از حامیان این جنبش (به صورت غیر مستقیم) غرب و امریکاست، که گاردین این تعبیر رو یک اغراق دونسته. و نکته آخر اینکه همونطوری که گفته شد این کتاب در ابتدای سال ۲۰۱۵ به چاپ رسیده که موضع گروه داعش در اون زمان با وضعیت الان تفاوت داره و در حال حاضرتغییراتی صورت گرفته که نباید از کتاب انتظار داشت که این تغییرات رو هم پوشش بده.
برخاستن دولت اسلامی تو دنیا با استقبال خوبی روبرو شده و اونطور که اطلاع داریم نشرهایی هم در ایران قصد دارن که این کتاب رو به زودی راهی بازار کنن.
من شخصا این ایده و این وبسایت رو تحسین می کنم، بسیار عالیست. فقط در مورد زبان نوشتار آیا جزء برنامه و سبک تعریف شده خودتان هست ( برخاستن دولت اسلامی کتاب پاتریک کوبرن در رابطه با داعشه که بر اساس مصاحبههای این روزنامهنگار با اعضای داعش نوشته شده. تحولات اخیردر منطقه خاورمیانه و قدرت گیری گروههای جدید باعث شده تا جنگهای زیادی در منطقه شکل بگیره.) مثلا همیم نوشتار، بسیار به زبان محاوره و روزمره شبیه هست تا زبان ادبی.
اگر با مطالعه چنین نوشته می شود که جای خود دارد و احتمالا پیش بینی و برنامه ریزی و سنجیده شده اگر نخیر که بنظرم ممکنه روی برداشت مخاطب اثر خوبی نذاره.
تقریبا اکثر نوشتههای سایت به صورت ادبی (و نه محاورهای) نوشته شدن، اما هرکدام از نویسندهها سبک نوشتاری خود را دارند و سعی ما بر این است که همزمان با حفظ رسالت اصلی سایت که معرفی کتابها به مخاطبان است، از نحوه نگارش نویسندگان جهت تنوع بخشیدن به سایت استفاده کنیم، لیکن اگر این تنوع منجر به از دست رفتن هدف اولیه باشد، متن مورد نظر بازبینی و اصلاح خواهد شد.
متشکرم