درون آب دومین رمان پائولا هاوکینز، دو سال بعد از کتاب بسیار موفق دختری در قطار به بازار روانه شد. پائولا هاوکینز با شروع طوفانی و انتشار دختری در قطار با فروش میلیونی که یک فیلم هالیوودی هم از آن ساخته شده است کار سختی در پیش دارد چرا که کتاب جدید او باید متناسب با سطح توقع بالایی باشد که در مخاطبان شکل گرفته است. مخاطبانی که پس از دختری در قطار بیصبرانه منتظر انتشار کتاب جدیدی از هاوکینز بودهاند.
درون آب نیز به نوبهی خود شروع خوبی را رقم زد و فروش بالایی را به نام خود ثبت کرد که این را مدیون محبوبیت کتاب قبل از خود –دختری در قطار– است. داستان کتاب مجدداً یک داستان مهیج است که به ابعاد روانشناختی شخصیتها توجه ویژهای دارد اما بسیار متفاوت با دختری در قطار نوشته شده است. درون آب دیگر حول چند شخصیت محدود و ماجرای بین آنها نمیگذرد بلکه هاوکینز این بار کل مردم یک شهر را هدف قرار داده است و به جای سه راوی، دست کم با یازده راوی مختلف روبهرو خواهیم شد، برخی به شیوهی اول شخص و برخی به شیوهی سوم شخص.
شهر مورد نظر بکفورد در حومهی نیوکسل است که در آن رودخانهای در جریان است آب این رودخانه قرنهاست که پذیرای پیکر زنانی است که تصمیم به غرق شدن گرفتهاند و یا افرادی دیگر برای خلاص شدن از شر آنها تصمیم گرفتهاند آنها را غرق کنند. ساکنین شهر به این موضوع بیتوجه هستند و کسی دوست ندارد به این موضوع فکر کند که آنها هر روز آبی را مینوشند که آلوده به خون و شیرهی وجود زنانی بدبخت است. کتاب با غرق شدن نل ابوت آغاز میشود، دختر نوجوان او معتقد است مرگ او خودکشی بوده است اما خواهر نل به بکفورد بازمیگردد و به دنبال سرنخهایی برای مرگ او میگردد.
در روند بررسی شواهد و سرنخها با نقطه نظرات و سخنان بسیار زیادی از جانب شخصیتهای مختلف ارائه میشود نمیتوان متوجه شد چه کسی حقیقت را میگوید، چه کسی دروغ و چه کسی فقط قسمتی از حقیقت را. ایرادی که به کتاب درون آب وارد است این است که داستان ممکن است تا حدودی گیجکننده به نظر برسد، دنبال کردن داستانهایی که هر یک از یازده شخصیت روایت میکنند کار سختی به نظر میرسد به خصوص که شخصیتها به دلیل تعدد آنها، به خوبی پرداخته نشدهاند و اثر پررنگی بر مخاطب نمیگذارند تا همه آنها را به خاطر بسپرد.
[aparat id=”HGrhs”]
0 Comments