جستارهایی در باب عشق یکی از شناختهشدهترین کتابهای آلن دوباتن نویسنده و فیلسوف سوئیسی تبار است. آلن دوباتن در کتابهای خود فلسفه را درگیر روزمرهترین پیشامدها میکند، دیدگاهی فلسفی به تمام جوانب زندگی انسانی ارائه میدهد و خواننده را به درکی عمیقتر از وقایع پیرامون خود سوق میدهد و حتی برای درد و رنجهای زندگی التیامهای فلسفی تجویز میکند. خواندن کتابهای دوباتن از این رو یک تجربه شیرین است در عین حال که شرایط به تصویرکشیده شده ساده و ملموس هستند، رویکرد فلسفی و عمق نگرش و تفکر در این شرایط برای خواننده بسیار آموزنده خواهد بود. کتاب جستارهایی در باب عشق با ترجمه گلی امامی توسط انتشارات نیلوفر به چاپ رسیده است.
در کتاب جستارهایی در باب عشق آلن دوباتن سراغ عشق رفته است، موضوعی که در عین فراگیر بودن و قابل تجربه بودن برای هر انسانی، بسیار موضوع حساس و تآملبرانگیزی است. عشق از لحاظ روانی یا فلسفی چنان نقش پررنگی در زندگی افراد درگیر آن دارد که قادر است زندگی آنها را ارتقا بدهد یا به نابودی بکشاند. بنابراین شناخت بهتر این مفهوم ساده و آنچه که در پی آن میآید ضروری به نظر میرسد. کتاب در واقع فلسفهی عشق و رابطهی عاشقانه را در قالب یک داستان بیان میکند.
راوی مرد جوانی است که در هواپیمای پاریس به لندن به طور اتفاقی با دختری به نام کلوئه آشنا میشود، آنها خیلی زود عاشق هم میشوند. مانند هر رابطه عاشقانه دیگر این رابطه هم پستی و بلندیهای زیادی دارد که دوباتن ما را از همان ابتدا با قدم به قدم با مراحل مختلف این رابطه همراه میکند و موشکافانه به بررسی و تحلیل تفاوتهای ظریف، نوسانهای احساسی و تلخی و شیرینیهایی که آن دو تجربه میکنند میپردازد. جذابیت کتاب از این رو است که هر کس یک بار رابطه احساسی را تجربه کرده باشد با مراحلی که در داستان میآید آشنا است و متوجه میشود که همین تحلیلها در مورد رابطه خودش هم صدق میکنند. هر کسی که رابط احساسی را تجربه نکرده است هم بعد از خواندن این کتاب با شناخت بهتری به یک رابطه پا میگذارد.
دوباتن در کتاب جستارهایی در باب عشق نکات ظریف وابسته به عشق را بیان میکند، از قبیل: انگیزه انسان برای عاشق شدن و نیاز او برای اینکه این رابطه را مقدر شده و مقدس بپندارد، بت ساختن از معشوق و چشم بستن بر واقعیتهای شخصیت او ، امیال و ناامیدیهای انسان نسبت به ارزشمند بودن خود، ترس از دوست داشته شدن متقابل، اینکه تجربههای دونفره چه میراث مشترکی را برای یک زوج بوجود میآورند، از دست دادن علاقه، تلاش نومیدانه برای بازگرداندن عشق، احساس خفگی ناشی از طرد شدن توسط معشوق تجربه احساس بدبختی، محق دانستن خود و در نهایت پذیرش اجتنابناپذیر بودن عشق و درس گرفتن از عشق.
ممنون از مطلب خوبتون. لطفا کتاب اثر دومینو رو هم معرفی کنید. مرسی