غرامت مضاعف دومین رمان جیمز ام. کین پس از پستچی همیشه دو بار زنگ میزند است. این کتاب نیز همانند کتاب قبلی کین، از بهترینها در سبک جنایی محسوب میشود. ایده اولیه داستان نیز مانند داستان پستچی همیشه دو بار زنگ میزند، از پرونده راث اشنایدر گرفته شده است. این ماجرا مربوط به زمانی است که کین به عنوان خبرنگار در دادگاههای خانم راث اشنایدر حاضر میشد. یک سال بعد فیلم موفقی بر اساس این کتاب ساخته شد.
کتاب از بسیاری جهات به پستچی همیشه دو بار زنگ میزند شبیه است؛ زنی نقشه میکشد شوهرش را به قتل برساند تا صاحب خسارت بیمه شود و این دقیقا همان کاری است که راث اشنایدر با همدستی معشوقش در واقعیت انجام داد. در این کتاب نیز بیمهنامهای برای آقای نردلینگر صادر میشود که شامل غرامت مضاعف برای تصادف با قطار است. خانم نردلینگر قصد کشتن همسرش دارد و مأمور بیمه این را حس میکند اما به جای مقابله با نیات او، همدستش میشود.
والتر هاف مأمور بیمه باسابقهای است، آنقدر به پروندههای دروغین ادعای خسارت برخورد کرده است که تمام راه و چاه را میداند. اوست که نقشه قتل را به گونهای دقیق و فکرشده میکشد که هیچ شواهد و مدارکی برعلیهشان وجود نداشته باشد. هاف باهوش به نظر میرسد اما زمانی به ماهیت همدستش پی میبرد که کار از کار گذشته و او در حال غرق شدن است.
راوی داستان والتر هاف است و شرح ماجرا در قالب اظهاریه یا اعترافی است که هاف مینویسد. کین انگیزههای هاف برای قتل را شهوت و طمع میداند و سعی دارد نشان دهد که هاف در واقع بدون هیچ تفکر منطقی تصمیم به عملی کردن نقشهاش میگیرد. همانطور که خودش بعدتر اذعان دارد که هیچوقت به قربانی خودش به عنوان یک انسان فکر نکرده است و او را تخیلی میدانسته است. مورد بعدی که کین در غرامت مضاعف به آن میپردازد کشمکش شخصیتها با عذابوجدانشان است.
انتشارات چشمه این کتاب را با ترجمه بهرنگ رجبی منتشر کرده است.
0 Comments