معرفی کتاب علیه تفسیر نوشته سوزان سانتاگ


0
معرفی کتاب علیه تفسیر نوشته سوزان سانتاگReviewed by مهدی درخشان on Jul 31Rating: 5.0معرفی کتاب علیه تفسیر نوشته سوزان سانتاگ | معرفی کتاب | پیشنهاد کتاب کتابیسم کمتر کسی وجود دارد که به یکی از حوزه­‌های ادبیات، عکاسی و حتی سیاست علاقه داشته باشد و نام سانتاگ را نشنیده باشد. سوزان سانتاگ متولد سال ۱۹۳۳ در امریکا است

کمتر کسی وجود دارد که به یکی از حوزه­‌های ادبیات، عکاسی و حتی سیاست علاقه داشته باشد و نام سانتاگ را نشنیده باشد. سوزان سانتاگ متولد سال ۱۹۳۳ در امریکا است و در رشته‌­های فلسفه و ادبیات و هم‌چنین رمان‌نویسی تحصیل کرده است. سانتاگ یکی معروف­ترین منتقدان هنری-سیاسی قرن حاضر است که مقاله­‌ها و کتاب­های گوناگونی در طی سالیان کاری­‌اش به چاپ رسانده‌­است. سوزان سانتاگ در سال ۲۰۰۴  بعد از تحمل یک نوع بیماری خونی حاد درگذشت و در شهر پاریس به خاک سپرده شد.

یکی مهمترین آثار سانتاگ کتاب علیه تفسیر است که مجموعه‌­­ای از نقدها و تحلیل­‌هایی است که سانتاگ در فاصله­‌ی سال­های۱۹۶۲ تا ۱۹۶۵ میلادی به رشته‌­ی تحریر در آورده است. عنوان این کتاب از مهم­ترین مقاله­‌ی او که اولین مقاله کتاب پیش رو است گرفته­‌شده است.

از ویژگی‌های بسیار خوب کتاب علیه تفسیر می‌­توان به بررسی اوضاع هنر و ادبیات در قرن بیست اشاره کرد. سانتاگ با مورد توجه قرار دادن آراء و تفکرات کسانی همچون: لوکاچ، آلن رنه، کامو، لوی-استروس به نقد همه­ جانبه‌­ی این دوره می‌­پردازد.

سوزان سانتاگ در علیه تفسیر به مسائلی مانند تغییر سبک، تفسیر، روان­کاوی، رمان نو و نقد فیلم پرداخته است سانتاگ این مسائل را دستمایه‌­ی آن قرار داده است که بتواند در پی آن به طرح مباحثی که مربوط به فرهنگ مدرن می­‌شود بپردازد. سانتاگ همواره مترصد آن بود که یک اثر یا مجموعه‌­ی آثاری را به عنوان جزئی از یک دوره تاریخی درک کنیم و سه عامل مسئله، ضرورت و نیروی محرک آن را دریابیم.

معرفی کتاب علیه تفسیر نوشته سوزان سانتاگ | معرفی کتاب | پیشنهاد کتاب کتابیسم
معرفی کتاب علیه تفسیر نوشته سوزان سانتاگ | معرفی کتاب | پیشنهاد کتاب کتابیسم

برخی از سرفصل­های کتاب علیه تفسیر بدین شرح است: درباره سبک، یادداشت­های کامو، نقد ادبی گئورگ لوکاچ، مرگ تراژدی، رفتن به تئاتر و چیزهای دیگر، یک فرهنگ و حساسیت تازه و …

از دیگر آثار سانتاگمی­‌توان به کتاب­هایی هچون: نظر به درد دیگران ،بیماری به مثابه استعاره و درباره عکاسی اشاره نمود که خواندن آنها نیز خالی از لطف نیست.

کتاب علیه تفسیر با ترجمه­‌ی مجید اخگر توسط نشر بیدگل در سال ۱۳۹۴ به چاپ رسیده است.


Like it? Share with your friends!

0

One Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.